maanantai 14. tammikuuta 2013

Nuhanenän kaveri

Ennen joulua sairastuin flunssaan (vapaapäivinäni tietenkin). Se alkoi hiipimällä illalla. Palelsi, ehkä oli hieman lämpöäkin. Aamulla kaikki oli kunnossa. Illan tullen palelsi taas entistä enemmän ja kuumemittari näytti 39 astetta. Sama toistui seuraavat neljä päivää. Jossain vaiheessa kuumeen lisäksi alkoi yskittämään ja oli todella vaikeaa hengittää. Tietenkin iski vielä pakkasjaksokin tuolloin, joten ulosmeno oli yhtä tuskaa. Yskästä selvisin melko helposti, mutta se mahdoton nuha!

Kaikkihan meistä tietää kuinka nuhan edetessä nenä alkaa punottamaan ja aristamaan kaikesta siitä niistämisestä. Minulla on monesti lähtenyt ihan nahkatkin ja kaikenkaikkiaan nuha osaa olla viheliäinen. Tällä kertaa tajusin kuitenkin valmistella jo etukäteen mahdollisesti pitkää kestävää nuhaani ja aloin rasvaamaan nenänpieliäni päivittäin. Siinä apuna toimi tämä jo syksyllä saamani tuote:


La Roche-Posayn Cicaplast Baume B5 voide on tarkoitettu ihovaurioiden paikalliseen hoitoon. Se sisältää 5 % pantenolia, joka auttaa rauhoittamaan ihoa. Voide myös tukee ihovaurion parantumista, suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä ja sisältää antibakteerisia aineita. Cicaplast Baume B5 sopii kaikille vauvasta vaariin, se on hajusteeton ja parabeeniton.


Omasta mielestäni tämä muistuttaa aika paljon sitä perinteistä Bepanthenia, mutta on koostumukseltaan hieman kevyempää. Hintaa tuubilla on alle kymppi (taisi olla alle 8e). Aivan kuin perinteinen Bepanthen, on tämäkin sellainen monikäyttötuote. Itse ainakin käytän tätä usein myös halkeileville huulille ja rutikuiville kyynrpäille.

Koska tälläiset tuotteet kestävät minulla aika kauan, en tiedä koska on tarvetta uuden ostoon. Valinta kuitenkin käydään varmasti tämän ja Bepanthenin välillä, mutta tällä hetkellä valintani saattaisi kohdistua Cicaplast Baumeen yhdestä syystä; pakkaustuubi. Bepanthenin tuubi on mielestäni hieman hankala, Cicaplastissa taas on mukavan jämäkkä pakkausmateriaali.

Niin tai näin, tämä on mielestäni hyvä vaihtoehto Bepanthenille ja näin flunssakautena on varmasti tärkeintä muistaa hoitaa sitä ihoa jo ennalta ja näin vähentää ihovaurioita jota liiallinen niistäminenkin aikaansaa. Hyvää alkanutta viikkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DESIGN BY SWEET ELECTRIC